Catering

Wageningen University & Research vindt het belangrijk om stil te staan bij de consequenties van voedselkeuzes. Het daagt zichzelf en haar (horeca)partners uit zoveel mogelijk positieve en sociale impact te realiseren. Gezond, duurzaam en inclusief zijn drie belangrijke speerpunten in het cateringaanbod bij WUR.

De F&B-voorzieningen van WUR bestaan uit horecavoorzieningen, banqueting, catering bij evenementen, dinervoorzieningen, warme- en koude drankenvoorzieningen en snackautomaten.

Een uitgebreide beschrijving van de doelen en ambities van WUR staat beschreven in de visie op Food & Beverage.

Gezond, duurzaam en inclusief

    WUR vraagt aan alle horecapartners om bij te dragen aan de gezonde, duurzame en inclusieve ambities van WUR. Dit is onder andere zichtbaar door diverse activiteiten gedurende het jaar, waarbij zoveel mogelijk wordt aangehaakt aan bestaande initiatieven, zoals de ‘Nationale Week Zonder Vlees’, ‘One World Week’ en de ‘Verspillingsvrije Week’.  

    Ook is er veel aandacht voor sociale waarden en inclusie. WUR en haar partners op gebied van Food & Beverage maken aantoonbaar structureel werk van duurzame arbeid. Achter de schermen en op de voorgrond zijn mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt werkzaam. Waar mogelijk wordt het team Job Participation Support binnen WUR (jops) hierbij betrokken. 

    Enkele highlights

    • Het Food & Beverage-aanbod is een goede afspiegeling van wat WUR nastreeft en wil uitstralen: het eten en drinken is vers, gezond en vaak gebaseerd op plantaardige eiwitten.
    • Voedsel en ingrediënten passen bij het seizoen en zijn waar mogelijk regionaal geproduceerd.
    • De uitstraling en ervaring in de eet- en drinkgelegenheden is uitnodigend, sfeervol, veilig en toegankelijk.
    • De horecavoorzienigen van WUR fungeren als living lab: ze stimuleren en faciliteren de samenwerking voor onderzoeken en innovaties tussen ondernemers, WUR en andere onderwijs- en kennisinstellingen.
    • Alle cateringvoorzieningen gaan bewust om met grondstoffen. Voor de inventaris, de inrichting en verbruiksmiddelen zijn onderwerpen als hergebruik, een kritisch oog voor energiebeheer, biobased- en slimme verpakkingen en heroverweging van nut en noodzaak de norm.

    Nieuws over catering bij WUR