Project

Urban green house challenge

In 2050 zal ongeveer 70% van de wereldbevolking in steden wonen. Hierdoor worden ernstige problemen op het gebied van duurzaamheid en leefbaarheid steeds urgenter voor deze stedelijke gebieden. Gezondheids-, sociale en economische problemen nemen toe evenals afvalstromen, congestie en vervuiling. Hoewel stadslandbouw een rol kan spelen bij het aanpakken van deze problemen, zijn succesvolle businesscases nog steeds zeldzaam en meestal kleinschalig. Het ontwikkelen van duurzame, circulaire en veerkrachtige stedelijke voedselsystemen is essentieel om te zorgen voor voldoende voedsel en een leefbare omgeving voor iedereen. Er zijn nieuwe technologieën en innovatieve bedrijfsmodellen nodig om innovaties in de voedselproductie ten volle te benutten en om de sociale, economische en ecologische voordelen te optimaliseren.   Om dit te ondersteunen en het potentieel van stadslandbouw te verkennen, organiseert Wageningen University & Research om het jaar een Urban Greenhouse Challenge.

In de derde editie van de Urban Greenhouse Challenge strijden deelnemers om de beste ontwerpen en innovaties die circulaire, robuuste en veerkrachtige duurzame voedselproductie het hele jaar door mogelijk maken in een van de meest diverse lage-inkomens wijken van Washington DC. Hun ontwerpen moeten ook de kwaliteit van leven van de lokale bewoners aanzienlijk verbeteren, door voedselapartheid uit te bannen en inkomens te genereren.

De Challenge loopt van november 2021 tot en met juni 2022 en staat open voor studenten van universiteiten en hogescholen wereldwijd.

Studententeams worden ondersteund door topexperts van Wageningen University & Research en de University of the District of Columbia en uit ons partnernetwerk van bedrijven en organisaties.

Het winnende concept kan mogelijk dienen als een prototype voor betaalbaar, duurzaam, circulair en stedelijk veerkrachtig ontwerp wereldwijd.

Deze editie wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met het College of Agriculture, Urban Sustainability and Environmental Sciences (CAUSES) van de University of the District of Colombia (UDC) en Soapbox

Publicaties