Testimonial

Waarom Clara Belzer zich inzet voor het Wetenschapsknooppunt

Clara Belzer is Universitair Hoofd Docent bij het Laboratorium voor Microbiologie en onderzoekt hoe micro-organismen in en op ons lichaam ons gezond houden. Clara is ambassadeur voor het Wetenschapsknooppunt en is betrokken bij verschillende activiteiten.

Dr. Clara Belzer, Universitair Hoofddocent Microbiology en ambassadeur Wetenschapsknooppunt Wageningen University
Ik vind het fantastisch wanneer ik erin slaag om mijn eigen enthousiasme over mijn onderwerp over te dragen op anderen. Ik raad dan ook iedereen aan om eens wat tijd in te ruimen voor wetenschapseducatie buiten je gebruikelijke taken
Dr. Clara Belzer, Universitair Hoofddocent Microbiology en ambassadeur Wetenschapsknooppunt Wageningen University

Ik heb deelgenomen aan de Kinderuniversiteit en de Ontwerpwedstrijd. Mijn eigen kinderen nemen deel aan de Junior Science Labs. De activiteit van WKWU zijn altijd weer een geweldig samenspel van creativiteit en verwondering. Zowel de wetenschappers als de deelnemers verrassen elkaar met kennis en nieuwsgierigheid.  Zo worden echt nieuwe gedachten aangeboord.

Ik zet mij in voor het Wetenschapsknooppunt omdat ik het belangrijk vind dat iedereen van 0-100 jaar die geïnteresseerd is in wetenschap daar toegang toe kan krijgen. Ook vind ik het belangrijk dat kinderen een concreter beeld krijgen van wat wetenschap is en hoe leuk het is. Dankzij het Wetenschapsknooppunt komen kinderen meer te weten over hun interesses en talenten.

Wetenschap kan soms heel abstract over komen, maar door middel van projecten waarin je zelf iets mag doen kan wetenschap iets heel leuks en alledaags worden. Op termijn zal dit kinderen helpen een bewuste keuze te maken voor hun toekomstige leerweg.

Ik vind het fantastisch wanneer ik erin slaag om mijn eigen enthousiasme over mijn onderwerp over te dragen op anderen. Ik raad dan ook iedereen aan om eens wat tijd in te ruimen voor wetenschapseducatie buiten je gebruikelijke taken. Op die manier wordt je weer herinnerd waarom je zo bedreven bent in wat je doet en hoe dat een inspiratie bron kan zijn voor anderen.  

Lees meer ervaringen van wetenschappers