Update

Corona-update 7 oktober 2022

De uitbraak van het Coronavirus in 2020 zorgde ervoor dat de Nederlandse regering besloot wanneer en welke maatregelen nodig waren om de gevolgen van het Coronavirus aan te pakken. Bij het einde van de pandemie, in juni 2022 presenteerde de regering een sectorplan voor het beroeps- en hoger onderwijs met als doel tot een aanpak te komen die de voorspelbaarheid van coronamaatregelen, en het maatschappelijk draagvlak ervoor te vergroten, mocht de situatie zich voordoen.

WUR actiescenario's bij stijgende COVID-infecties

In de zomermaanden hebben het WUR Coronateam en de Taskforce Onderwijs in vier scenario's beschreven welke maatregelen van toepassing kunnen zijn, zodat onderwijs, onderzoek en ondersteuning binnen elk scenario zoveel mogelijk doorgang vinden. De maatregelen per scenario zijn gebaseerd op de praktijk en learnings uit de pandemie vanaf 2020 die effectief en uitvoerbaar zijn gebleken.

De Raad van Bestuur heeft, na overleg met de WUR Council, ingestemd met de voorgestelde richtlijnen.

Advies beperking verspreiding coronavirus

Op dit moment gelden er geen coronamaatregelen. Het coronateam en de Taskforce Education blijven actief om de situatie te monitoren. Aangezien het aantal gevallen van coronabesmettingen toeneemt, is het verstandig de basisadviezen van de rijksoverheid te volgen: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.