Terug naar profiel
Contactpersoon voor... - dr. JC (Hans) Dagevos
Blogpost
-
BLOG - Zuivere voedselkunst
19 december 2013 | Wat komt er het eerst bij je op als je aan eten denkt in combinatie met het onvolprezen Rijksmuseum? Misschien schieten de... -
BLOG - Vertrouwen (onder)zoeken
11 oktober 2013 | Heb je er vertrouwen in? Als deze ‘vertrouwensvraag’ wordt gesteld bestaat er twijfel. In feite is twijfelen meer regel dan uitzondering.... -
BLOG - Duurzaamheidsduwers
11 juni 2013 | Het LEI is van vele markten thuis. Zo verscheen maart jl. een kort LEI-rapport waarin de vraag was hoe de baasjes van honden en katten dachten over... -
BLOG - Affaire paardenvlees: het ene vlees is het andere niet
21 februari 2013 | De huidige commotie over paardenvlees gaat niet alleen over het simpele gegeven dat de firma List & Bedrog paardenvlees in etenswaren heeft... -
Naar nieuwe vanzelfsprekendheden
17 december 2012 | Als ik terugkijk op het bijna afgelopen jaar, dan springen voor mij twee studies in het oog. Vanzelfsprekendheid is een sleutelwoord in beide.
Nieuws
-
Meer onderzoek nodig naar effecten prijsverhoging van ongezonde producten
2 juni 2022 | Om roken onaantrekkelijk te maken, wil de staatsecretaris van Volksgezondheid de prijs van een pakje sigaretten ver laten oplopen. Hans Dagevos,... -
Duidelijke daling in vleesverbruik in coronajaar 2020
28 oktober 2021 | Het totale verbruik van vlees en vleeswaren per hoofd van de bevolking in Nederland ligt in 2020 op 75,9 kg (op basis van karkasgewicht). Dit is een... -
Een boodschap van hoop
13 april 2021 | Als je alleen maar optimistisch bent over versnelling van het verduurzamingsproces in het voedselsysteem, dan denk je alleen maar dat het wel... -
Voedselzekerheid in Nederland: robuust met rafelranden
31 maart 2021 | Een kijk op voedselzekerheid vanuit het perspectief van voedselvoorziening levert een beeld op van een stelsel dat tegen een stootje kan. De... -
Verwachting komt uit: meer vlees verkocht via supermarkt en slager in coronajaar 2020
4 maart 2021 | In 2020 heeft de horeca de deuren voor een groot deel van het jaar moeten sluiten. Eten in (hotel)restaurants en andere eetgelegenheden was hierdoor...