Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
26 januari 2024
Maarten Schutyser benoemd tot persoonlijk hoogleraar Drying and dense food processing
- De Raad van Bestuur van Wageningen University & Research heeft prof. dr. ir. Maarten Schutyser per 1 januari 2024 benoemd tot persoonlijk... -
25 januari 2024
“De vraag hoe je de consument meeneemt in transities, blijft vaak buiten beschouwing”
- Voor Sigrid Wertheim-Heck was het zonder twijfel een van de hoogtepunten van het jaar, de conferentie die Wageningen University & Research samen... -
19 januari 2024
Het EXPLAIN onderzoek: het effect van vleesvervangers op de gezondheid
- Geen of minder vlees eten kan voordelen hebben voor de gezondheid. Als iemand minder vlees wil gaan eten, zijn kant-en-klare vleesvervangers uit de... -
16 januari 2024
Miljoen NWO-subsidie voor onderzoek naar vroege detectie van dementie en monitoring van veroudering
- Wagenings onderzoek heeft een subsidie van ruim een miljoen euro ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Dat... -
29 december 2023
2023: Dit zijn de meestgelezen WUR-verhalen
- We publiceren als Wageningen University & Research elk jaar artikelen, postings, video’s en podcasts over onderzoek en onderwijs. Er gebeurt... -
22 december 2023
Ciarán Forde: voedsel heeft geen voedingswaarde totdat het gekozen, geaccepteerd en geconsumeerd wordt
- College van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Ciarán Forde benoemd tot nieuwe hoogleraar en leerstoelhouder van de... -
20 december 2023
Promovendus WUR wil extreem spierverlies bij IC-patiënten voorkomen
- Kritiek zieke IC patiënten verliezen vaak veel spiermassa, wat het risico op complicaties en daardoor overlijden verhoogt. Ook kan het dan meer... -
11 december 2023
De strijd tegen de kilo’s tijdens de feestdagen: elk pondje gaat door het brein
- In de decembermaand liggen de kilo’s op de loer. Wie niet wil aankomen tijdens de feestdagen moet zijn ratio inzetten, zeggen... -
6 december 2023
Annemarie Wagemakers: ‘Gezondheidsverschillen door sociale omstandigheden zijn onrechtvaardig’
- Hoe kunnen we mensen in een achterstandsituatie helpen om gezonder te worden? Dat is de centrale vraag in het participatief actieonderzoek van... -
4 december 2023
Video van het onderzoeksprogramma Healthy & Safe Food Systems
- In de video geven Gulden Yilmaz, Milou van der Schans, Nicole de Wit en Wim van der Poel waardevolle inzichten in de expertise en het onderzoek binnen...
Radio, podcast & TV
-
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
19 oktober 2023
Maartje Poelman in Op zoek naar gezond
- De Gezonde generatie laat in een drietal video's zien dat gezond eten nogal een worsteling kan zijn, het is vooral duur. Fidan Ekiz, Renze Klamer en... -
17 oktober 2023
Hans Verhoef bij NPO Radio 1 over ijzertekort bij vrouwen
- Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en ernstige bloedingen tijdens de bevalling. Hoewel zulke... -
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke... -
25 november 2019
Renger Witkamp en Guido Camps over afslankpillen in De Monitor
- Bestaat er een afslankpil waarmee je veilig op gezond gewicht kunt komen en blijven? Er zijn allerlei pillen die je eetlust zeggen te remmen....