Studentinformatie

Een theater naast de deur

Er zijn in Wageningen verschillende mogelijkheden om zelf toneel te spelen. Een aantal van de studentenverenigingen hebben hun eigen toneelgroep, sommige studieverenigingen organiseren eens of enkele keren per jaar een toneelvoorstelling en er zijn speciale toneelverenigingen (alleen voor studenten of voor alle Wageningers) waar iedereen zijn of haar passie kan beoefenen. Heb je zin om een avondje te kijken naar Nederlandse professionals, dan is er midden in het centrum theater de Junushoff. Dit theater biedt een gevarieerd programma aan waar iedereen wel iets leuks kan vinden.

Alle studentenflats van Idealis en de studentenhuizen in het centrum ontvangen één keer per jaar het programmaboekje van de Junushoff. Vorig jaar stonden Pete Philly and Perquisite op de cover. Zij verzorgden een spetterend optreden in de grote zaal van het theater. In deze zaal werd ook Kofi Annan vorig jaar ontvangen en hield hij zijn voordraagt om het academische jaar te openen. En was het bijzondere toneelstuk Equus hier te bewonderen. Dit toneelstuk haalde in Groot Brittannië alle media omdat de hoofdrolspeler uit Harry Potter er de hoofdrol in speelde en naakt op het toneel te zien was.

Voor diverse muziek-, dans-, cabaret- en toneelvoorstellingen kun je terecht bij de Junushoff en in de mooie bar kun je wat je gezien hebt nog even nabespreken onder het genot van een biertje of cappuccino. Met een CJP pas worden de vaak prijzige kaartjes iets goedkoper en ik kan uit ervaring spreken dat het echt de moeite waard is om één à twee keer per jaar te ‘investeren’ in een mooie voorstelling.
- Doutzen

Last minute korting!

Theater Junushoff biedt alle jongeren (studenten én niet-studenten) tot 26 jaar de kans om op vertoning van hun ID vanaf een half uur vóór aanvang van een niet-uitverkochte voorstelling entreekaarten voor € 10,00 te kopen - ongeacht de toegangsprijs van de voorstelling. Deze kortingskaarten zijn uitsluitend bij de Theaterkassa af te halen. Vooraf reserveren is niet mogelijk.