Persbericht

Wageningen UR van start in Singapore

article_published_on_label
25 januari 2013

Bestuursvoorzitter dr. Aalt Dijkhuizen van Wageningen UR (University & Research centre) en prof. Bertil Andersson, president van de NTU (Nanyang Technological University) in Singapore, ondertekenden op 25 januari tijdens het staatsbezoek aan Singapore een intentieovereenkomst voor de start van gezamenlijk onderwijs en onderzoek op het gebied van voeding en voedseltechnologie gericht op de sterk groeiende Aziatische markt. De ondertekening vond plaats in het bijzijn van HM de Koningin, ZKH Prins Willem Alexander, HKH Prinses Máxima en de ministers Ploumen en Timmermans.

Voeding en voedseltechnologie is recent aangemerkt als een van de prioriteitsgebieden in Singapore. NTU en Wageningen UR willen hierop inspelen door middel van het opzetten van een gezamenlijk opleidingsprogramma voor bachelor- en masterstudenten en voor promotieonderzoekers (PhD). Daaraan is tevens een onderzoeksprogramma gekoppeld.

Nanyang Technological University is een van de grootste en beste universiteiten ter wereld op het gebied van moderne technologie. Wageningen UR is met haar universiteit en toegepaste onderzoeksinstituten een wereldspeler op het gebied van gezonde voeding en leefomgeving. Dit vormt een unieke combinatie om te komen tot nieuwe inzichten en producten gericht op een optimale gezondheid, smaak en duurzaamheid voor de Aziatische markt. In het op te zetten programma zal worden samengewerkt met vooraanstaande voedingsbedrijven die actief zijn in deze regio.Het is de bedoeling om in september 2013 te starten met een zogenaamde minor (een blok van samenhangende vakken) in Singapore en werkenderwijs te komen tot de invulling van een gemeenschappelijk bachelor-, master- en PhD-programma rond voeding en voedingstechnologie.

Prof. Bertil Andersson: "We zien een geweldige synergie in het bijeenbrengen van onze kennis van de moderne technologie en de Wageningse voedingskennis, en verwachten bijzonder veel van deze samenwerking."

Dr Aalt Dijkhuizen: "Het is voor ons en prachtige kans voor een zichtbare en succesvolle positie in een sterk groeiende markt. Een positie ook waar het Nederlandse voedingsbedrijfsleven dat actief is in deze regio van kan profiteren."