Nieuws

De rol van financiering en verzekering in de transitie van ons voedselsysteem – EAAE-seminar 13-14 november

article_published_on_label
17 april 2024

Hierbij bent u van harte uitgenodigd voor een seminar waarbij wetenschap en praktijk samenkomen rond de rol van financiering en verzekering in de transitie van het voedselsysteem. De Social Sciences Group nodigt u graag uit voor het gezamenlijke seminar: “Financing Sustainable and Resilient Transitions in Agri & Food Systems”, dat wordt gehouden op 13 en 14 november.

Thema’s van het seminar hebben onder meer betrekking op de invloed van duurzaamheidsgerelateerde risicos op de balanswaarde van bedrijven, en de rol van financiers en verzekeraars in de transitie naar meer duurzaamheid en veerkracht. Ook komen nieuwe financiële instrumenten aan bod die bijvoorbeeld biodiversiteit en sociale duurzaamheid positief kunnen beïnvloeden.

Het seminar zet de rol van financiering en verzekering centraal en is een gezamenlijk initiatief van de leerstoelgroep Bedrijfseconomie, de leerstoelgroep Milieueconomie en Natuurlijke Hulpbronnen, en Wageningen Economic Research, alle onderdeel van de Social Sciences Group van Wageningen University & Research.

Het tweedaagse seminar biedt een mix aan onderzoeksresultaten, ervaringen vanuit de praktijk, en vooruitstrevende visies. We verwelkomen graag wetenschappers, beleidsmakers, en experts vanuit de financiële sector.

Zet 13-14 november 2024 alvast in uw agenda voor dit in-person seminar op de Wageningen Campus.

Oproep voor abstracts

Auteurs die een paper willen presenteren, worden verzocht uiterlijk 5 oktober 2024 een extended abstract in het Engels op te sturen. De onderdelen van het abstract (max. 500 woorden) zijn: probleemstelling, doel, concept, methoden, en resultaten. Auteurs worden uiterlijk 15 oktober 2024 op de hoogte gesteld van de uitkomst.

Van harte welkom in Wageningen!