Nieuws
Proefpakket voor de Kinderboekenweek 2015
Bekijk onderstaand filmpje en duik in de wondere wereld van de wetenschap!
Jenneke Heising, een echte wetenschapper van Wageningen University, daagt alle groepen van het basisonderwijs uit om tijdens de Kinderboekenweek mee te helpen aan een onderzoek over eten.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
- Onderbouw (groep 1 t/m 4)
Wetenschapper Jenneke Heising vraagt leerlingen van de onderbouw na te denken over eten in de toekomst. Zij zoekt inspiratie voor nieuwe producten. Een pizza met aardbeien, een gouden ijsje met paarse stippen of een wortel in de vorm van een peer die naar banaan smaakt? De leerlingen tekenen hun idee op de daarvoor ontworpen kleurplaat of ze knutselen iets en maken daar een foto van. De leerling met het leukste idee wint het kinderboek Bramenjam of 365 x wetenschap. Hieronder kunt u de videoinstructie, proefhandleiding en/of kleurplaat gratis downloaden.
Downloads onderbouw:
Informatie voor leerkrachten van groep 1 t/m 4
Instructievideo wetenschapper groep 1 t/m 4
Kleurplaat groep 1 t/m 4 - Bovenbouw (groep 5 t/m 8) Raar maar waar!
Wetenschapper Jenneke Heising daagt de bovenbouwers uit om mee te doen aan een experiment over het bruin worden van bananen. Ze legt in een filmpje precies uit wat de leerlingen gaan doen. De leerlingen zijn even een echte onderzoeker en het klaslokaal wordt een laboratorium! De proefhandleiding en bijbehorende videoinstructie kunt u hieronder gratis downloaden.
Downloads bovenbouw:
Informatie voor leerkrachten van groep 5 t/m 8
Instructievideo wetenschapper groep 5 t/m 8
Uitlegvideo wetenschapper groep 5 t/m 8 Informatie voor ouders
Van 31 aug t/m 11 sept was het mogelijk om een gratis proefpakketje aan te vragen. Binnen korte tijd waren alle 1000 pakketjes vergeven. Echter, ook zonder pakketje kunt u aan de slag met de proefjes. Hierbovenstaan de gratis downloads.
Deze activiteit is een samenwerking van Het Wetenschapsknooppunt Wageningen University en het Landelijk Steunpunt Smaaklessen