Nieuws

Gratis leren innoveren in online cursus

article_published_on_label
23 september 2014

Een Massive Open Online Course (MOOC) om vaardiger te worden in innoveren start op 8 oktober 2014. Wageningen University verzorgt één van de zes modules. Deze module, van 2 tot 15 november, gaat over het oplossen van problemen die innovatie in de weg staan, het begrijpen van leerprocessen en het belang van verandermanagement.

Iedereen kan zich gratis inschrijven voor de MOOC Solution and Innovation Skills, die tien weken duurt. Al het lesmateriaal en de online colleges worden in het Engels aangeboden. De inhoud van de cursus is ontwikkeld binnen het Europese onderzoeksproject LLLight in Europe, door onder meer Zeppelin University (Duitsland), Harvard Business School, University of Luxembourg en Wageningen University. Onder begeleiding van Leuphana University, die al meer ervaring heeft in het maken van online cursussen, is de MOOC tot stand gekomen.

Experts van de universiteiten en uit het bedrijfsleven verzorgen de lessen. Thomas Lans, universitair docent bij de Wageningse leerstoelgroep Educatie- en Competentiestudies, geeft de vakken tijdens de derde module, die hij samen met promovenda Yvette Baggen ontwikkelde.

In januari eerste Wageningen MOOCs

In januari 2015 gaan de eerste volledig Wageningse MOOCs van start op edX. Dit zijn Introduction to Nutrition - Food for Health en Growing our Future Food: Crops. Ook voor deze beide open en online cursussen is registratie al mogelijk.

Massive Open Online Courses

‘Food for Health’ is een cursus van acht weken en vergt van cursisten een inspanning van ongeveer zes tot acht uur per week. Een basisbegrip van biologie zou volgens de organisatoren voldoende moeten zijn om de cursus te kunnen volgen. Professor Sander Kersten is verantwoordelijk voor deze MOOC.

‘Growing our Future Food’ is bedoeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in plantenwetenschappen en een basiskennis bben van biologie. Deze cursus duurt zes weken en kost ongeveer 4 tot 8 uur per week. De docent is professor Ken Giller.

Certificaat van Wageningen University

Op beide Wageningen MOOCs kunnen cursisten zich ook - tegen lage kosten - inschrijven voor een 'verified certification'. Bij het met goed gevolg afleggen van enkele opdrachten en het examen ontvangt men dan een certificaat van Wageningen UR. Dat staat goed op de CV.

(Deelnemers van de MOOC Solution and Innovation Skills ontvangen geen certificaat van Wageningen University, maar van Leuphana University.)