Nieuws en Agenda van Wageningen Food & Biobased Research
Op deze pagina vindt u een overzicht van nieuwsberichten en agenda items van Wageningen Food & Biobased Research.
Archief nieuws
Nieuws 2022
-
Fermentatie als sleuteltechnologie voor de circulaire economie
-
Duurzaamheidscertificering en ecolabels voor biobased producten en waardeketens verder onderzocht
-
Thijs Defraeye benoemd tot buitengewoon hoogleraar ‘Data and Simulations for Self-care Postharvest Fresh-food Supply Chains’
-
Brede maatschappelijke veranderingen nodig om eiwitconsumptie te beïnvloeden
-
Biobased chemicaliën kunnen gaan zorgen voor doorbraak cementrecycling
-
Meer schoon water voor land- en tuinbouw in tijden van droogte
-
GIANT LEAPS versnelt de transitie naar alternatieve voedingseiwitten
-
Europese landen ontwikkelen een circulaire bio-economie dankzij hulp CEE2ACT-project
-
Groene waterstof op zee goedkoper en duurzamer
-
“Minder voedsel verspillen maakt wél veel uit”
Nieuws 2021
-
In water oplosbare polymeer kan opgedampt aluminium in voedselverpakkingen overbodig maken
-
Investeren in technologie loont om stikstofuitstoot landbouw te verlagen
-
Mechanisatie Nigeriaanse boerderijen vermindert voedselverspilling en verhoogt inkomen
-
Onderzoek naar gebruik reststromen voor insectenkweek
-
Minder dan een derde kunststofverpakkingen is goed recyclebaar
-
Start multidisciplinair onderzoek naar benutting van voedselverspilling voor duurzaam veevoer
-
Vervolgonderzoek Technasium-leerlingen om voedselverspilling tegen te gaan
-
Groente- en fruitconsumptie tijdens 10-uurtje twee keer zo hoog bij een 5-dagen beleid
-
Toolkit helpt Europese regio’s op weg naar bio-economie
-
Biologisch afbreekbaar net maakt graszodenproductie schoner
Nieuws 2020
-
Mijlpaal: eerste weg aangelegd met drielaags lignineasfalt
-
Toegankelijk boekje over stand van zaken biobased plastics
-
POWER4BIO, informatie voor regio’s in Europa die de volgende stap naar de bio-economie willen zetten
-
Consumenten positief over slimme houdbaarheidsindicator op de verpakking
-
Theoretisch maximum van recycling van kunststofverpakkingen wetenschappelijk onderbouwd
-
Variabele productie van biobrandstoffen kan leiden tot een hogere voedselzekerheid
-
Essensor en Wageningen University & Research bundelen krachten voor onderzoek naar voeding en consument
-
VR-lesprogramma 'Avontuurlijke eiwitten' beschikbaar voor basisscholen
-
Kinderen eten gezonder door aanbieden van gezonde lunch op school
-
ProMuscle in de praktijk: thuiswonende ouderen baat bij krachttraining en extra eiwit
Nieuws 2019
-
De feestdagen #verspillingsvrij (gour)met je restjes
-
Auto rijdt 80 kilometer op brandstof uit zeewier
-
Apeldoorn gaat afvalkringloop sluiten met kennis uit Wageningen
-
Nieuwe toepassingen voor bietenpulp in vaatwasmiddel en leerindustrie
-
Tien interventies voor versnelling wereldwijde aanpak tegen voedselverlies en voedselverspilling
-
Magic Box effectief instrument tegen voedselverspilling
-
Van plant tot product op Dutch Design Week
-
Nederlanders zamelen fors meer kunststofverpakkingen in
-
Actie-agenda om voedselverspilling en -verliezen rond 2030 te halveren
-
AgROBOfood: Realisatie Europees netwerk en effectievere toepassing roboticatechnieken