Nieuws

Wageningen Experience Day 2023 verbindt alumni en WUR-medewerkers

article_published_on_label
10 augustus 2023

Wageningen University & Research viert dit jaar haar 105-jarig jubileum. Daarom zal de jaarlijkse Wageningen Experience Day (WED) groter zijn dan de vorige twee edities en zijn medewerkers ook welkom.

Op zaterdag 7 oktober 2023 zijn alle alumni, medewerkers én hun families uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere dag op de Wageningen Campus. Een unieke gelegenheid waarbij we niet alleen terugblikken op de rijke geschiedenis van WUR, maar ook een blik werpen op de toekomst.

Een belangrijk moment in de ontstaansgeschiedenis van de huidige organisatie is het samengaan van Wageningen University en de onderzoeksinstituten in 2016 als Wageningen University & Research. De kracht van Wageningen University & Research is de bundeling van gespecialiseerde onderzoeksinstituten en de universiteit. Deze hechte samenwerking in verschillende natuur-, technologische en maatschappijwetenschappelijke disciplines zorgt dat wetenschappelijke doorbraken snel naar de praktijk en het onderwijs worden vertaald. Dat noemen we ‘De Wageningen Aanpak’. Hierbij is samenwerking met andere partijen zoals onder andere overheid, bedrijfsleven en ngo’s en alumni onontbeerlijk. Onze alumni zijn voor ons van grote waarde in het delen, verspreiden en toepassen van onze kennis wereldwijd.

De afgelopen twee jaar organiseerde WUR een Wageningen Experience Day voor alumni, maar dit jaar wordt het een extra speciale editie. Tijdens de Wageningen Experience Day 2023 brengen we WUR-alumni en hun families samen met medewerkers en hun families.

Talkshows, tours en activiteiten voor kinderen

Het programma is gericht op het beleven van WUR met een breed scala aan activiteiten, voor jong en oud. Een hoogtepunt van de dag zijn de inspirerende talkshows over de vraag hoe de wereld er over 105 jaar uitziet en welke rol WUR daarbij speelt. Met een diverse groep tafelgasten belichten we boeiende onderwerpen, zoals hoe bomen reageren op klimaatverandering, de rol van dieren in ons voedselsysteem en hoe Nederland er over 105 jaar uit kan zien. Ook wordt twee keer de film 'Onder het Maaiveld' vertoond, zowel de bioscoopversie als de kinderversie. De film geeft een inkijkje in de wonderlijke wereld van het bodemleven.

Maar er is daarnaast nog veel meer te doen op de WED. Bezoekers kunnen een ruimte over voedsel op Mars verkennen, het World Soil Museum bezoeken, de speciale collectie van WUR bewonderen en deelnemen aan tours naar Carus, Unifarm, NPEC en de Lumen-tuinen. Jonge avonturiers gaan op onderzoek uit tijdens de Speedexpeditie Kids met Geert Jan Roebers, kunnen naar een voorstelling en meet & greet met Sterrin Smalbrugge en kunnen zelf muziek maken bij DJ Booth. En leesliefhebbers kunnen terecht op de boekenmarkt voor interessante literatuur van alumni en medewerkers en over WUR-gerelateerde thema's.

Genieten van muziek en eten

De activiteiten vinden vooral plaats in Omnia en Forum en op de locaties van de rondleidingen. Buiten is er ook veel te zien en te doen. De campus wordt namelijk omgetoverd tot een festivalterrein met muziek, dans, kunst, tentoonstellingen en foodtrucks.

Niet alleen op de campus, maar ook online zijn er activiteiten. Alumni kunnen over de hele wereld onze digitale campus bezoeken, in contact komen met oud-studiegenoten, meekijken via een livestream en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen bij WUR.

Samen het 105-jarig bestaan vieren

De Wageningen Experience Day is dé gelegenheid om te vieren dat zoveel mensen verbonden zijn aan WUR. En dat doen we in een bijzonder jaar voor WUR: het jaar waarin we 105 jaar bestaan. Deze dag maakt deel uit van het feestelijke lustrumprogramma met het thema ‘Shaping Sustainable Futures’. Kijk op onze website voor meer informatie over 105 jaar WUR.