Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Utrecht - dinsdag 14 november 2023

De Werkgroep Wageningen Alumnikring Utrecht organiseert in samenwerking met het Alumnibureau WUR twee keer per jaar een alumnibijeenkomst in de regio. Op dinsdag 14 november 2023 wordt de volgende bijeenkomst gehouden voor Wageningse alumni.

Organisator Alumni
Datum

di 14 november 2023 17:30 tot 21:30

Locatie Dorpshuis de Twee Marken, Trompplein 5 3951 CR, Maarn

Het landschap: tussen water en boer

Het huidig agrarisch landgebruik loopt tegen zijn grenzen aan. Vanwege waterveiligheid moeten we de inrichting van ons landschap anders aanpakken. We dienen rekening te houden met een veel breder scala van belangen en kwaliteiten zoals natuur, ecologie, energietransitie, klimaatadaptatie. Dit vereist vaak drastische ingrepen met grote impact op het landschap. Wat betekent dit in de praktijk? Kunnen we een nieuw evenwicht vinden tussen een robuust natuur- en watersysteem en agrarisch landgebruik? Wat voor oplossingen zijn er in dit spanningsveld? En hoe ziet ons landschap er in de toekomst dan uit? Aan de hand van drie projecten neemt Ian Officer van landschapsarchitectenbureau BoschSlabbers ons mee in de praktijk van gebiedsprocessen waarin precies die vraag centraal staat. Michael van Buuren (WUR) zal ingaan op de inrichting van Nederland in 2120.

Programma

17.30 Ontvangst met koffie en thee

18.00 Opening door WUR en Alumni werkgroep regiokring Utrecht

18.10 Ian Officer, landschapsarchitectenbureau BoschSlabbers

18.45 Eenvoudige maaltijd en netwerken

19.30 Michael van Buuren (WUR)

20.00 Vragen en algemene discussie

20.30 Drankje en napraten

21.30 Einde programma

Registratie

Om de regiokringbijeenkomsten, waarbij netwerken onder het genot van een drankje en hapje een belangrijk onderdeel is, blijvend mogelijk te maken, vragen we deze keer een eigen bijdrage van €7,50.