NPO Broodje Gezond: Marianne Geleijnse over koffie

Niet cafeine, maar cafestol in koffie maakt dat koffie drinken minder goed voor je gezondheid is dan wel eens wordt gedacht. Cafestol is vet in koffie dat slecht is voor hart en bloedvaten; als je er teveel van binnenkrijgt heb je meer kans op hart- en vaatziekten. Maar wanneer is het teveel? En wat kun je dan het beste doen? Marianne Geleijnse, hoogleraar Voeding en Hart-en vaatziekten vertelt in het programma Broodje Gezond wat cafestol precies is en dat filterkoffie eigenlijk de beste koffie is om te drinken. Mits met mate.

Er zitten echter meer dan 800 bioactieve plantaardige stoffen in koffie zitten, waaronder polyfenolen. Er komen steeds meer aanwijzingen dat deze beschermen kunnen tegen ziekten, waaronder diabetes.

Bekijk de aflevering

Is koffie slecht voor je hart? - 7 juni 2016 - KRO-NCRV Broodje Gezond