Lezing

Eiwitchemie

Melk is een belangrijke bron van eiwit in de voeding. Het grootste deel van het eiwit in melk is verdeeld in caseïnemicellen: een unieke eiwitstructuur die nergens anders in de natuur voorkomt. Ook de fysisch-chemische eigenschappen van deze caseïnemicellen verschilt sterk van de meeste andere eiwitten die we kennen.

Datum

do 12 april 2018 15:00 tot 17:30

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
102
6708 PB Wageningen
+31 (0)317 48 21 60
Zaal/kamer C0229

Tijdens zijn lezing gaat dr. ir. Kasper Hettinga in op de samenstelling en het fysisch-chemische gedrag van het melkeiwit en hoe dat verandert tijdens de industriële verwerking van melk.

Hannemieke Luyten, Group Manager Food Structuring van het FrieslandCampina Innovation Centre vertelt u over de eigenschappen van eiwit in kaas en yoghurt en hoe dit relateert tot smaak en textuur. Ook spreekt ze over de relatie van eiwitten met gezondheid: welke rol hebben eiwitten bij de vertering?

Programma

15.00 Introductie
15.15 Lezing Kasper Hettinga
16.15 Korte pauze
16.30 Lezing Hannemieke Luyten, Friesland Campina
17.30 Einde nascholing