Master Geo-Information Science

Wil je met behulp van geo-informatiekunde en geo-informatica een bijdrage leveren aan de oplossing van actuele, multidisciplinaire onderwerpen? Dan is de master Geo-information Science iets voor jou!

  • satelliet, Geo-information Science
  • landschap, Geo-information science
  • studenten, Geo-information science

Onmisbaar

Geo-informatie speelt op steeds meer gebieden in onze maatschappij een belangrijke rol. Geo-informatie is onmisbaar bij het oplossen van complexe vraagstukken zoals het terugdringen van ziekten zoals malaria, duurzame ontwikkeling van de landbouw, en de hulpverlening na milieurampen. Maar ook in het dagelijks leven is geo-informatie niet meer weg te denken, denk maar aan satellietnavigatie in auto's (TomTom), en het opzoeken van vakantiebestemmingen (Google Earth/maps).

Wat leer je?

Tijdens de master Geo-information Science leer je hoe je met geografische informatiesystemen en remote-sensing technieken oplossingen kunt vinden voor ruimtelijke vraagstukken. De focus ligt hierbij op landelijke gebieden en op de overgang van stad naar land.

Verloop opleiding

De master Geo-information Science combineert expertisevelden op het gebied van ICT, geografische informatiesystemen, omgevings- en sociale wetenschappen. Hierdoor bevat de opleiding behalve vakken die betrekking hebben op methoden en technieken in GIS, remote sensing en fotogrammetrie, ook vakken op het gebied van op geo-informatie processen, zoals gegevens binnenhalen, analyse van gegevens en presentatie van gegevens. Verder leer je problemen te herkennen, beschrijven en analyseren in relevante toepassingsvelden van de omgevingswetenschappen. Bij alle vakken wordt gebruik gemaakt van de meest actuele maatschappelijke, technische en organisatorische aspecten. Door de opzet van de opleiding ben je breed inzetbaar, bijvoorbeeld op het gebied van milieukundige-, fysisch geografische en sociaal geografische vraagstukken.

Geo-information Science in de praktijk

Vanuit de Geosector is er een groot en gevarieerd aanbod van banen voor afgestudeerde Geo-information Sciences studenten. Veel studenten krijgen al vóór hun afstuderen een baan aangeboden. Als geo-informatiekundige kun je aan de slag als bijvoorbeeld onderzoeker, technisch specialist, consultant of projectleider bij bedrijven over de hele wereld.

Vergelijk de master Geo-Information Science

De master Geo-Information Science wordt vergeleken met andere opleidingen zowel binnen als buiten Wageningen University.

Ga naar Geo-Information Science vergelijken

Topopleiding

De master Geo-Information Science is beoordeeld als Topopleiding volgens de Keuzegids Universiteiten.

Meer informatie

Alle informatie over de masteropleidingen aan de Wageningen University is in het Engels. Wil je meer weten over de master Geo-Information Science?

Ga naar de Engelstalige website