Voorlichtingsactiviteiten van Wageningen University

Wageningen University heeft verschillende activiteiten gericht op het voorlichten van scholieren over Wageningen University, haar studies en het studentenleven.

Open dagen

Een open dag is bedoeld om je een indruk te geven van de sfeer op de universiteit en een eerste indruk te geven van de inhoud van onze opleidingen. Centraal staan de opleidingspresentaties en daarnaast kun je workshops volgen, meedoen aan experimenten en excursies. De dag is met name geschikt voor scholieren die nog niet precies weten waar hun interesses liggen of die twijfelen tussen een aantal opleidingen. Ook voor ouders zijn er speciale presentaties, waar aanstaande studenten ook welkom zijn. Er wordt ingegaan op de veranderingen in het studiefinancieringsstelsel.

Bachelor open dag 14 november 2015

Master open dag 10 december 2015

Contact met een student

Weet je niet zeker welke voorlichtingsactiviteit nu het beste voor jou is? Neem dan eens contact op met een studiekeuzecoach! De studiekeuzecoaches van Wageningen University zijn studenten die jou kunnen helpen bij alle vragen die je hebt over het kiezen van een studie. Kijk welke studiekeuzecoaches er zijn en hoe je met hem of haar in contact kunt komen!

Contact met een student

Meeloopdagen

Wil je graag ervaren hoe het is om alvast een dagje student te zijn? Loop dan eens een dag mee met een student van Wageningen University.

Meeloopdagen Wageningen University

Introductiedagen

Kom naar de Annual Introduction Days (AID) om je nieuwe studentenleven te leren kennen! Je maakt kennis met andere studenten, het studentenleven, Wageningen, hun nieuwe woonomgeving, nieuwe hobby's en nog veel meer. Voor ouders van eerstejaars is er een introductieweekend op 5 en 6 oktober.

Website Annual Introduction Days

Scholenvoorlichting

Wageningen University komt graag op jouw school voorlichting geven! Er kunnen klassikale voorlichtingsrondes gegeven worden door ervaringen studievoorlichters van Wageningen University. Zij vertellen inhoudelijk over opleidingen en over hun eigen ervaringen als student in Wageningen.

Meer informatie scholenvoorlichting