Oriëntatiejaar Life Sciences

Elke dag heb je te maken met problemen en oplossingen die te maken hebben met Life Sciences. Inventariseer maar eens wat je ziet in de kranten, op internet en TV. Een paar voorbeelden: de helft van de wereldbevolking is te dik, wat kunnen voedingskundigen doen? Na een Tsunami zijn vruchtbare gronden verzilt, wat kunnen plantenwetenschappers doen? Hoe kan bionanotechnologie medicijnen dicht bij tumoren brengen zodat chemokuren niet meer hoeven? Wat kan genetische modificatie doen voor de gezondheid van mensen? Hoe kan je olie vervangen met behulp van algen? Welk effect heeft het klimaat op het gedrag van ijsberen? Waarom leven er aan de zuid helling andere dieren en planten dan aan een noord helling?

  • Bachelor Oriëntatiejaar Life Sciences

Opbouw

Hier vind je een overzicht van de opbouw van Oriëntatiejaar Life Sciences en kun je per onderwijsperiode bekijken welke vakken je kunt volgen.

Meer over de opbouw van Oriëntatiejaar Life Sciences

Studenten vertellen

Ééntje kiezen kon ik niet, want vijf opleidingen leken mij erg leuk.
Van de mensen van andere opleidingen hoor je hoe de opleiding bevalt.

Lees verhalen van studenten

Aansluitende bachelors

Na het Oriëntatiejaar heb je toegang tot een aantal bacheloropleidingen.

Meer over de aansluitende bacheloropleidingen

Beroepen

Het is heel erg afhankelijk van de uiteindelijke bachelor die je kiest welke banen je zou kunnen gaan doen. Voor de verschillende mogelijkheden kan je een kijkje nemen op de afzonderlijke bachelorsites.

Naar de verschillende bachelorsites

Voorlichtingsactiviteiten

Wil je je oriƫnteren op een bachelor opleiding in Wageningen? Kom een kijkje nemen tijdens een van de voorlichtingsactviteiten en stel al je vragen tijdens een:

Open dag

Wanneer je een algemene indruk van de universiteit wilt krijgen en nog niet precies weet welke studie je wilt gaan doen.

Meeloopdag

Wanneer je nog twijfelt tussen een aantal studies of al vrij zeker bent over je keuze is het nog erg handig om een meeloopdag van die studie mee te maken.

Meer over voorlichtingsactiviteiten

Toelating en inschrijving

Bekijk hier of je met jouw achtergrond wordt toegelaten tot het Oriëntatiejaar Life Sciences en schrijf je in!

Meer over de toelatingseisen