Disclaimer en Privacy statement

Disclaimer

Toepassingsbereik

Deze disclaimer en de privacyverklaring zijn van toepassing op de door Wageningen UR geëxploiteerde websites. Verwijzingen naar sites die niet door Wageningen UR worden onderhouden zijn louter ter informatie en gemak voor de bezoeker opgenomen. Wageningen UR staat niet in voor de inhoud en het functioneren daarvan, noch voor de kwaliteit van eventuele aanbiedingen die daarop worden gedaan. Door gebruik te maken van de website(s) van Wageningen UR gaat u akkoord met deze disclaimer.

De voorwaarden in deze disclaimer en privacyverklaring kunnen onaangekondigd aangepast worden. Wijzigingen zijn van kracht zodra deze op deze pagina gepubliceerd zijn.

Deze disclaimer is ook beschikbaar in andere talen. Mocht de anderstalige disclaimers verschillen vertonen met de Nederlandse versie, dan is de Nederlandstalige disclaimer leidend.

Eigenaar

De website(s) van Wageningen UR zijn eigendom van Wageningen University (KvK nr. 09215846) en Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (KvK nr. 09098104) die gezamenlijk het samenwerkingsverband Wageningen UR vormen.

De informatie, afbeeldingen, lay-out, documenten, audio, video, tekst en software op deze website zijn intellectueel eigendom van de organisaties die Wageningen UR vormen. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze materialen is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van Wageningen UR.

Aansprakelijkheid

Hoewel Wageningen UR maximale zorg besteed aan de op de website getoonde informatie,  kan niet voor de juistheid en volledigheid daarvan worden ingestaan. Wageningen UR aanvaardt hiervoor dan ook geen aansprakelijkheid.

Privacy statement

Als u onze website bezoekt stelt u ons in staat om persoonlijke gegevens over u te verzamelen. Wageningen UR vindt het belangrijk dat uw gegevens goed beschermd worden.

Persoonsgegevens

Wageningen UR zal om uw persoonsgegevens vragen voor het uitvoeren van verschillende overeenkomsten die u met Wageningen UR aan kunt gaan. Zo zullen wij bijvoorbeeld om uw adres vragen als u ons verzoekt om informatie toe te zenden en vragen we om een e-mail adres bij inschrijving voor een nieuwsbrief.  Via een hyperlink opgenomen onder de elektronische nieuwsbrief kunt u zich eenvoudig uitschrijven voor ontvangst van de nieuwsbrief.

Ook op indirecte wijze worden automatisch gegevens aan Wageningen UR verstrekt, zoals bijvoorbeeld uw IP-adres. Wageningen UR zal de privacy van gebruikers van haar website respecteren en deze gegevens uitsluitend gebruiken voor vooraf beschreven doeleinden en in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens behandelen.

Wij vinden het van groot belang dat u weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen graag zowel uw privacy als de functionaliteit van onze website zoveel mogelijk waarborgen. Hieronder leest u meer over de cookies die gebruikt worden door en via onze website en voor welke doeleinden.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een klein tekstbestandje dat op de harde schijf van uw computer, laptop, smartphone of tablet wordt geplaatst op het moment dat u een website bezoekt.

Door het gebruik van cookies functioneert onze websites beter. We krijgen door het plaatsen van cookies meer inzicht in het gebruik van onze website en de effectiviteit hiervan. Zo kunnen we zien hoe vaak en wanneer u bepaalde pagina's bezoekt, welk type apparaten gebruik worden door onze bezoekers, welke webpagina's het meest interessant zijn en/of welke advertenties (het meest) effectief zijn.

Het gebruik van cookies is veilig. Er kan geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, uit cookies worden herleid. Cookies kunnen dus ook niet worden gebruikt voor e-mail- of (tele)marketing acties.

Welk soort cookies plaatst Wageningen UR en waarom?

Functionele cookies
Op de website gebruiken we functionele cookies om er voor te zorgen dat onze website naar behoren werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een cookie die vraagt of u het plaatsen van 'andere' cookies toestaat.

Dit soort cookies hebben geen  of een zeer geringe impact op uw privacy. Ze zijn daarom uitgezonderd van het toestemmingsvereiste in de Telecommunicatiewet. Als gevolg daarvan vraagt Wageningen UR geen toestemming voor het plaatsen van deze cookies. Wageningen UR maakt ook gebruik van:

Hotjar
Hotjar is een dienst voor het uitvoeren van heatmaps. Wij testen af en toe onze pagina’s om onze websites te verbeteren. De cookies die Hotjar plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina’s reeds  zijn getoond, zodat u niet dubbel wordt geteld in de heatmap. Bovendien worden enkele gegevens vastgelegd, zoals de gebruikte browser, type apparaat (mobiel of niet) en de bron van uw bezoek. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het verbeteren van de website.

Optimizely
Optimizely is een dienst voor het uitvoeren van A/B- en multivariate testen. Wij testen af en toe verschillende varianten van onze webpagina’s, om onze websites te verbeteren. De cookies die Optimizely plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina’s reeds zijn getoond, zodat u tijdens volgende bezoeken dezelfde pagina’s blijft zien. Bovendien worden enkele gegevens vastgelegd, zoals de gebruikte browser, type apparaat (mobiel of niet) en de bron van uw bezoek. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het verbeteren van de website.

Analytische cookies

Wageningen UR gebruikt Google Analytics- cookies. Analytic cookies worden gebruikt om het gebruik van de website in kaart te brengen en te analyseren, zodat de kwaliteit en/of de effectiviteit van de website verbeterd kan worden.  Wageningen UR gebruikt Google Analytics-cookies conform de handleiding die het College Bescherming Persoonsgegevens heeft opgesteld.
Er is een bewerkersovereenkomst met Google afgesloten, de informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd (zo wordt o.a. het laatste octet van het  IP-adres verwijderd) en er worden geen andere gegevens gedeeld. Hierdoor is voor het gebruik van deze Analytics cookies geen toestemming vereist.

Van de informatie die wij verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat de structuur, navigatie en inhoud van de website te verbeteren. Bijvoorbeeld door informatie aan te vullen of door het gebruikersgemak te verbeteren.

De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wageningen UR heeft hier geen invloed op.

Overige cookies

Naast de in de vorige paragraaf genoemde cookies, willen onze websites van enkele aanvullende cookies gebruik maken. Hiervoor is toestemming nodig. Wanneer u doorklikt naar een vervolgpagina van de website en op die manier toestemming verstrekt, worden ook onderstaande cookies geplaatst.

Social media
Op deze website zijn buttons opgenomen om webpagina's te delen via sociale netwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn, etc. Deze buttons maken gebruik van stukjes code die van deze sociale media platforms afkomstig zijn. Wanneer webpagina's gedeeld worden met deze buttons, worden er cookies geplaatst.

Voor meer informatie over wat deze sociale media platforms met de (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken, verwijzen wij naar hun eigen privacyverklaringen. Wageningen UR heeft hier geen invloed op.

Remarketing cookies
Met een remarketing/retargeting cookie wordt de interesse van een internetgebruiker op basis van diens surfgedrag geregistreerd om daarop afgestemde advertenties te kunnen tonen.

Tracking cookies (BlueConic)
Tracking cookies, zoals gebruikt door BlueConic, worden gebruikt om individueel surfgedrag bij te houden en kunnen worden gebruikt om profielen op te stellen.

Hoe zijn cookies te verwijderen?
Als u helemaal niet wilt dat websites op uw computer of andere randapparatuur cookies plaatsen, dan kunt u te allen tijde uw permissie instellingen aanpassen onderaan de pagina in de footer of u kunt uw browserinstellingen aanpassen.  Hoe u de instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van de browser.

Wilt u cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via Youronlinechoices.

Privacybeleid van derden

Dit privacy statement is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met de website(s) van  Wageningen UR zijn verbonden. Er wordt door Wageningen UR geen enkele verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid  aanvaardt met betrekking tot de wijze waarop deze derden omgaan met persoonsgegevens.